Weboldalunk sütiket használ a jobb böngészési élmény érdekében.

Az elfogadásukkal segítesz minket abban, hogy személyre szabott tartalmakat és szolgáltatásokat nyújthassunk Neked. A sütikről bővebb tájékoztatást az 
adatkezelési tájékoztatóban olvashatsz.

Ősz a lakásban

Ősz a lakásban
Az ősznek egyik legmegkapóbb szépsége a változásban rejlik. A nyári popázó zöldből és tündöklően színes virágözönből a természet átlép a tüzesebb...

Ősz a lakásban

 

Az ősznek egyik legmegkapóbb szépsége a változásban rejlik. A nyári pompázó zöldből és tündöklően színes virágözönből a természet átlép a tüzesebb, majd az elhaló mélyebb tónusú színekbe, hogy végül átengedje helyét a téli kopárságnak. Ősszel nem csak a természet színei, de a mi hangulatunk, színek utáni vágyunk is átalakul, és ösztönösen keressük a mélyebb megnyugtató színeket, mint a szilva mélykékje, a sütőtök sötét narancsos árnyalata, az alma mélyvöröse, bordója, a gesztenye barnája, de akár a szőlő zöldje vagy lilás kékje. Egész testünk/lelkünk vágyik egy kis visszahúzódásra, megpihenésre a nyári nyüzsgés és pezsgés után. Ehhez mérten nem csak ruhatárunk, de lakásunk is észrevétlen átalakuláson megy át. Lekerülnek a polcokról a tengeri csillagok és a miniatűr hajós dekorációk, hogy átadják helyüket az ősz jellegzetességeinek.

 

S ha már jellegzetesség, mi más lehetne lakásunk egyik legmeghatározóbb őszi dekorja ebben az időszakban, mint a TÖK. Akik a természetes dekoráció hívei, egy mutatós dísztálon elhelyezett kisméretű disztök kompozícióval már meg is adták az ősz alaphangulatát a konyhában vagy az ebédlőben, de akár a nappaliban is. Ma már a sütőtök faragásán kívül egyre inkább hódít a sütőtök festés is, meghosszabbítva ezzel az élő dekorációnk élettartamát. Ezen túl, a klasszikus gömbölyű sütőtökből ma már készítenek kaspót, gyertyatartót, de akár tálalót például sütőtök krémlevesnek.

Ellenben, ha valami tartósabbat szeretnénk, de megőrizve a természetes hatást, akkor a textilből, kötött pulóverből készített tökök is kiválóak erre a célra. Ebben az esetben a föld szinei kerülnek előtérbe: a barna és a szürke árnyalatai, amihez betársulnak a fehér és a bézs árnyalatai, amikkel igazán modern összhatást érhetünk el.

Természetesen a piros és narancs színekről sem érdemes elfelejtkezni és azzal kombinálni a lágyabb színeket, felvonultatva így az őszi színpalettát a dekorációnkban. 

A tökben rejlő lehetőségek azonban nem állnak meg itt. Végeláthatatlan a kínálat a boltokban az őszt, vagy akár a Halloween-t hirdető dekorokat illetően. S ma már nincs olyan szín, ami ne mutatna jól egy dísztökön, pláne, ha a megfelelő környezetbe helyezzük. A pasztellszínektől, a rikító lila vagy türkiz színeken át a feketéig, vagy az aranyig minden szín megtalálható a polcokon. Bárhogy is döntsünk, mindig vegyük figyelembe, hogy hová is fogjuk elhelyezni az új szerzeményt, s ne hirtelen fellángolásból vásároljunk meg egy-egy adott színt. A mai modern színvilág a bútorokat illetően főként a szürke és annak árnyalatai körül forog. Így, ha nálad hasonló a lakás alap tónusa, akkor nem kell fukarkodni a dekorációnk színvilágával. A szürke, semleges árnyalatoknak kifejezetten jót tesznek az élénk színek.

A dekorálás természetesen nem merül ki a tökökben, ma már az őszi manók vagy az ősz jellegzetes kisállatai is dekorációink szerves részét képezik. Manók, mókusok, sünik, ezek mind-mind olyan kiegészítők, amivel gazdagíthatjuk dekorációnk sokszínűségét. 

Az apró dekorációkon túl, ahogy hosszabbodnak az esték és hűvösödnek a nappalok, az igényünk is megnövekszik, hogy lakásunk egyre inkább egy meleg kuckóhoz hasonlítson. Egy a kanapén elhelyezett bolyhos, meleg takaró, egy LED-es láncfüzér, egy fahéjas/fűszeres illatgyertya, ezek mind elősegítik a belső megnyugvást egy-egy nehéz nap után, és felkészítenek minket a hosszú téli estékre.

Hiszen az ősz a változás időszaka, amikor a természet lassan átvezet minket a nyári nyüzsgésből a téli megnyugvásba. Élvezzük ki minden pillanatát - ha esős, ha szeles -, hisz nincs még egy évszak, amely ennyi színnel kápráztatna el minket néhány hét leforgása alatt.
 
 
 
 
 
 

Őszi kollekció

Az oldal tetejére