Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért jó a macska a háznál?

Miért jó a macska a háznál?
Ha nagymamáinkat kérdeznénk, bizonyára a „Mert megfogja az egeret!” választ kapnánk, ám macskának lenni nem csak ennyit jelent. Sőt, soha nem is csak ennyit jelentett. Bár ezen hasznos tevékenységük sem lebecsülendő.

Miért jó a macska a háznál?

 

Ha nagymamáinkat kérdeznénk, bizonyára a „Mert megfogja az egeret!” választ kapnánk, ám macskának lenni nem csak ennyit jelent. Sőt, soha nem is csak ennyit jelentett. Bár ezen hasznos tevékenységük sem lebecsülendő.

Mára ugyanis bebizonyosodott, hogy a középkorban a boszorkányüldözés kapcsán kiirtott, egyenesen az ördög leszármazottjainak tekintett négylábúak tömeges eltűnése vonta maga után a patkányok túlszaporodását. Akik pedig felelősei voltak a pusztító pestis terjedésének…

Civilizációk sora tisztelte a macskákban a kitűnő vadászt, a kelták szerint a macska egyenesen az oroszlán tüsszentéséből lett. Megbecsülését azonban nem csak a rágcsálóírtásnak köszönhette. Több ezer éve élnek macskák és embertársaik szoros kötelékben, s azóta ruházzuk fel őket spirituális erők sokaságával, pozitív és olykor negatív energiák sorával.          

Az elmúlt évezredek alatt gazdag hiedelemvilág ötvözte a macskák létezését, amik nem tűntek el nyomtalanul, modern formában mai kultúránk részét is képezik. Ma is ugyanúgy a bőség, a jólét, a szeretet, a szerencse, a boldogság és a gyógyítás jelképeit tiszteljük bennük, annak ellenére, hogy számos ártó tulajdonsággal is fölruházták őket az idők folyamán.

Tény, hogy a cicák mindig is mindennapjaink részét képezték. Gyerekként rajzfilmjeink és meséink egyik hőse, felnőttként vagy tiszteljük és szeretjük, vagy megvetjük és ki nem állhatjuk őket, de vitathatatlanul helye van az életünkben. Számos művészt és képzőművészeti ágazatot megihletett, hisz szívesen viseljük őket ékszer vagy tetoválás formájában, díszítjük velük lakásunkat. A feng shui szerint egy megfelelő helyen elhelyezett cica szobrocska áldást és boldogságot hozhat életünkbe.

Talán nem is vagyunk tudatában, hogy a macska, mint motívum mennyire jelen van az életünkben, ha lakásdekorációra gondolunk.  Lehet klasszikus cica forma vagy modern design macska, esetleg egy vicces karikatúra, ezernyi alakban megjelenik a kiegészítőkön.  Hisz szívesen iszunk egy cicás bögréből, hordunk macskás táskát, tárcát. Kanapénkon is jól mutat egy lustálkodó macskás párna, a bejáratunk előtt is hívogató egy macskás lábtörlő, és a végtelenségig folytathatnánk a felsorolást.

S ha ez nem lenne elég, ne felejtkezzünk el spirituális szerepükről sem. Ha ugyanis költözésre adnánk a fejünket, még csomagolás előtt szabadítsunk rá egy macskát az új lakhelyre: megmutatja ugyanis hol vannak a lakásban a negatív energiák (oda ne tervezzünk fekhelyet), ill. elűzi a rossz szellemeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: harmónia stílus spirituális macska
Az oldal tetejére